Mapping af de forskellige øjenformer

At lære grundlæggende mappingsteknikker er en af grundstenene som vippetekniker. At være være i stand til at skabe unikke sæt til hver kundes individuelle behov er et must. Læs dette og bliv endnu bedre til at spotte de forskellige øjentyper!

Husk altid at tale med kunden om hvad hun ønsker. På den måde kan du guide hende i forhold til din viden og erfaring og derefter kan i sammen komme frem til hvilken kurve og mapping du skal lave. 

Mandelformede øjne

Denne øjenform er den mest almindelige. Stort set de fleste curls og mappings passer til denne type af øjne. Vil du definere og sætte fokus på øjenlinjen er cateye et godt valg. Vil du derimod åbne øjet og give det et mere rundt udseende, så er dolleye den mapping du skal bruge. Mappingen med dolleye er god til kunder der vil have store, søde øjne. At vælge en mapping til mandelformede øjne, afhænger altså af hvilken effekt din kunde håber at opnå.

Runde øjne

Runde øjne virker mere cirkulære og/eller større og mere fremtrædende. De ydre og indre hjørner af deres øjne tilspidser ikke. Runde øjne kan virke mere åbne og lyse end andre øjenformer. Med den forkerte mapping til runde øjne, kan man risikere at få kunden til at ligne en der konstant er overrasket. Undgå dolleye og openeye looket og vælg hellere den naturlige mapping eller cateye. At have længden til at koncentreret mod de ydre hjørner vil hjælpe med at forlænge øjnene og evt. skabe en illusion om mandelformede øjne. Pas på med DD kurve, da disse også åbner øjet op.

Hooded eyes

Hooded eyes har et øjenlåg, der strækker sig ud over bunden af de naturlige vipper. Afhængigt af hvor hooded de er, kan vippekanten forsvinde under øjenlåget. For disse kunder skal du undgå de helt buede curls såsom D og DD. Disse vil være så bukkede at de næsten rører øjenlåget. Vælg derfor en kurve der strækker sig forbi og over øjenlåget. En blød cateye er at foretrække. Vælg den tilstrækkelige længde for at vipperne kommer over øjenlåget. Dette vil løfte vipperne over øjenlåget og få øjnene til at se større ud og mere definerede langs vippekanten.

Dybe øjne

Dybe øjne har et mere fremtrædende øjenbrynsknogle. Vælger man at lave extensions med stort buk såsom D og DD curls, kan det virke unaturligt, da spidsen af vipperne så vil komme til at røre øjenbrynsknoglen. Vælg istedet en blødere kurve til din kunde og evt. gå 1-2mm længere. Openeye mapping kan være god ved denne form, da det vil åbne øjet op, få det frem og ikke se så skyggefuldt ud.

Nedadgående øjne

Med nedadvendte øjne sidder de ydre hjørner lavere end de indre hjørner. For disse kunder, undgå cateye mapping, da længde koncentreret mod de ydre hjørner faktisk kan understrege det nedadgående. Som følge heraf kan din klient virke trist eller søvnig. I stedet skal du vælge dolleye mapping eller openeye. Længden koncentreret mod midten af ​​øjet vil hjælpe med at løfte det op. Du kan også bruge vipper der bukker, såsom D og DD til at tage løfteeffekten endnu længere! Prøv at gå over til en stærk kurve i den yderste tredjedel af øjet (f.eks. fra en C til en CC eller D kurve). Dette vil give et lille ekstra løft.

Opadgående øjne

Opadvendte øjne er det modsatte af nedadvendte øjne. Øjenformen er normalt mandelagtig, men der er et lille løft i det yderste hjørne, og de nederste vipper vender opad. Disse øjne kan håndtere de fleste mappings.

Tætsiddende øjne

Dette refererer til øjnenes placering i ansigtet mere end øjets form. Tætstående øjne har mindre plads mellem øjnene. Der er meget lidt plads på hver side af næseryggen. Brug en mapping såsom cateye der trækker øjnene udad. Dette vil forlænge øjnene og skabe mindre tæthed på de indre øjne.

Bredtsiddende øjne

Bredtsiddende øjne er det modsatte af tætsiddende øjne. Mellemrummet mellem dem (på tværs af næseryggen) er længere fra hinanden. Ved denne placering af øjnene er det en god ide IKKE at lave cateye da man skal undgå at trække øjnene længere ud. Brug derfor dolleye mapping, så fokus kan ligge tættere på hinanden.